Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
Kutyafenék gyümölcs
A napjainkban fogyasztott gyümölcsök és zöldségek pusztán töredékét képezik annak, amit az évszázadok során fogyasztottak. Csak a viktoriánus korban több mint 1500 különböző almafajt termesztettek Angliában. Ebben az időszakban volt különösen népszerű a alma- és rózsafélékkel egyaránt rokon naspolya, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is ismertek. Gyümölcse kicsi, barna és alul nyitott, ami miatt Franciaroszágban „kutyafenék gyümölcsnek” is nevezik. Alapvetően kőkemény, ezért ahhoz, hogy ehetővé váljon meg kell várni, amíg enyhén elrohad. Ekkor ki lehet kaparni a gyümölcshúst, amelyet előszeretettel fogyasztanak cukorral vagy lekvárként.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Kezdetben megrémítette a nagyközönséget Wilhelm Conrad Röntgen fantasztikus találmánya 14:20
- Közös kincsünk lehet a Hold 12:20
- 10 érdekesség a Vöröskeresztről 10:09
- Bűvös számot produkált a Nemzeti Múzeum elbűvölő kiállítása 10:05
- Filmjeiben a visszafogott előkelőséget testesítette meg Audrey Hepburn 08:20
- Visszautasította a bárói címet a gőzgép forradalmasítója, James Watt tegnap
- Illegális másolás miatt indították el az első számítógépes vírust tegnap
- Udvari intrikák és leszámolások vezettek a Perzsa Birodalom hanyatlásához tegnap