2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Gasztronómiai kalandozáson is részt vehetnek az érdeklődők a szlovákiai Rákóczi-fesztiválon

2024. szeptember 2. 12:20 MTI

Koncertek, kulturális programok, gasztronómiai élmények és bormustra is várja az érdeklődőket a Rákóczi-fesztiválton a szlovákiai Borsiban szeptember 8-án – közölték a szervezők az MTI-vel.

Fesztivál
A kép illusztráció. (Forrás: Facebook / Borsi Rákóczi-kastély)

A tájékoztatás szerint a fesztivál délelőtt tíz órakor gyermekprogramokkal kezdődik, köztük Karosi hagyományőrzők íjászati és solymászati bemutatójával, játékos feladatokkal vagy a Sárospataki Kuruc Bandérium lovasbemutatójával.

A gyermekprogramokat a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia műsora és a Hargita Székely Népi Együttes Katica, az örökké síró királykisasszony című mesejátéka követi, utánuk pedig a Szalonna és Bandája ad koncertet.

A Hargita Székely Népi Együttes később egy folklórműsorral is szórakoztatja a közönséget a Borsi Rákóczi Néptáncegyüttes közreműködésével.

A Bodrogközi tehetségek bemutatója címet viselő programon Szikora Miroslav és Dégner Lilla opera- és operettáriákat, míg Berec Péter harmonikaművész Szatmári Anitával francia sanzonokat ad elő.

Őket a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák produkciója követi, de a szervezők gondoltak a színházkedvelő közösségre is, ugyanis este fél nyolckor látható lesz Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás című alkotása a Kassai Thália Színház előadásában.

A Rákóczi-fesztiválra látogatók részt vehetnek még többek között lengyel, francia, ruszin, erdélyi vagy török „gasztronómiai kalandozásokon” és főzőversenyeken is, de megízlelhetik a felső-bodrogközi pincészetek borait is.

A programokat egész nap kézműves foglalkozások és kirakodóvásár is kíséri, emellett a délután kettőkor kezdődő Zenél az erdő című eseményen zenés előadásokat, klasszikusokat, népzenei feldolgozásokat hallgathatnak a résztvevők Pál Lajos, Berec Péter, Szatmári Anita és Pirigyi Viktor előadásában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A kép illusztráció. (Forrás: Facebook / Borsi Rákóczi-kastély)A kép illusztráció. (Forrás: Facebook / Borsi Rákóczi-kastély)
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár