2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Jackie Kennedy egy amerikai miniszériában

2010. április 29. 17:16 MTI

Katie Holmes játssza Jackie Kennedyt, a first ladyt a John F. Kennedy elnök életéről készülő amerikai minisorozatban. A nyolcórás filmsorozatot a History kábelcsatorna sugározza majd 2011-ben.

Az elnököt Greg Kinnear alakítja, Tom Wilkinson pedig Joe Kennedy, a család patriarchájának szerepét kapta. Robert Kennedy államügyészt, JFK bátyját a kanadai Barry Pepper személyesíti meg.

A családi történetben a személyes drámák hátterében a kor jellegzetes eseményei is megjelennek. A sorozat a politikus dinasztia felemelkedésére és John F. Kennedy elnökségének első éveire koncentrál. Ezekre az évekre gyakran hivatkoznak úgy, mint "Amerika Camelotjára", mivel a fiatal elnök és felesége reményt és optimizmust sugározva foglalta el helyét a Fehér Házban. A hatalom birtokosainak új generációját képviselték.

Jacqueline Kennedyt a világ egyik legszebb és legsikkesebb asszonyának tekintették. Férje meggyilkolása után Aristotle Onassis görög hajómágnás felesége lett, és 1994-ben hunyt el daganatos betegségben.

A 31 esztendős Holmes, Tom Cruise felesége a Dawson és a haverok című vígjátéksorozattal vált közismertté a kilencvenes évek végén. Azóta tucatnyi filmet forgatott (A fülke, Batman: Kezdődik) és a Broadwayn is bemutatkozott a közönségnek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár