2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

A szocreált is feltámasztják a kulturális örökség napján

2006. szeptember 14. 13:15

Új kulturális mechanizmus tölti ki a kultúrvákumot

Kultúrvákum Egyesület tavalyi sikeres bemutatkozása után idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjainak szervezésében. Az Egyesület ennek az időszaknak néhány kevésbé ismert területét kívánja bemutatni egy előadássorozat keretében, mely az 1945 és 1980 közötti városi kultúrára fókuszál. A témakörök meghatározásánál a szervezők törekedtek arra, hogy több generáció számára is érdekes programot nyújtsanak.

A felkért előadók, akik szakterületük tekintélyei, olyan változatos témákról ejtenek szót, mint az első magyar számítógép születése, az első magyar aranylemez; a háztartási gépek kultusza; a korszakot jellemző építészet; presszókultúra; közlekedés; reklámvilág; képzőművészet vagy éppen a szocialista operett.

Az előadássorozatot az Örökség Napjait megelőző héten, szerdától péntekig (szeptember 13-15.) tartják a koraesti órákban (17:30-tól). A helyszínt az Elektrotechnikai Múzeum biztosítja (Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 21.; www.emuzeum.hu ).

A programsorozat lezárásaként vasárnap este 18 órától (szeptember 17.) a kor hangulatát megidéző filmvetítést, majd táncestet rendeznek, ez utóbbi zenei hátterét DJ Shuriken szolgáltatja az 1945-1980 közötti időszak táncdalaiból. A zárórendezvény helyszíne a Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király u. 46.; www.kuplung.net).

A programokon a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak. További információk a Kultúrvákum Egyesület honlapján találhatók: www.kulturvakum.fw.hu

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár