2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Neves külföldi előadóművészek is fellépnek az idei Kaposfesten

2024. augusztus 7. 13:20 MTI

Világhírű szólisták vezette mesterkurzusokkal, valamint Várdai István cselló- és Szamosi Szabolcs orgonaművész hangversenyével augusztus 12-én veszi kezdetét a Kaposfest a somogyi vármegyeszékhelyen.

Kaposfest
A tavalyi fesztivál egyik koncertje (Kép forrása: Facebook/ Kaposfest / Mohai Balázs)

Az érdeklődők hat helyszínen találkozhatnak klasszikus zenei koncertekkel, előadásokkal, a kiegészítő programok kínálatában lesz műhelybeszélgetés, filmvetítés, több szakmai előadás és tárlatvezetés is – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásban.

A fesztivál külföldi fellépői között van Alexandra Conunova és Kirill Troussov hegedűművész, Lucas Debargue, Edith Pena és Alexei Volodin zongoraművészek, valamint Razvan Popovici brácsaművész.

A magyar zenei élet élvonalából a Kaposfest művészeti vezetőjeként is dolgozó Várdai István mellett fellép Szűcs Máté brácsaművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész, Baráti Kristóf és Pusker Júlia hegedűművész, Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája - közölték.

A bérletes közönség augusztus 13-án hangversennyel egybekötött tárlatvezetésen vehet részt a közelmúltban felújított Dorottya-házban, a hangversenyt Bősze Ádám, a Kaposfest házigazdájának előadása előzi meg „Tizenöt év Kaposfest - ...ahogy én emlékszem...” címmel.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges koncerttel várja az érdeklődőket augusztus 16-án: a zenekar „Határokat áthidalva” című programja Kristóf Réka, Pablo Barragan és Sárközy Lajos szólista közreműködésével a magyar zenét és hatását helyezi fókuszba közérthetően, meglepetésekkel, újszerű átdolgozásokkal.

Szintén augusztus 16-án kerül sor a „Titkok és legendák” című műhelybeszélgetésre, amelyen a fesztiválon szereplő értékes olasz mesterhangszereket ismerhetik meg a látogatók – írták.

A közlemény szerint a rendezvény három napján szabadtéri koncertek gazdagítják a programkínálatot, fellép Sárközy Lajos és együttese, valamint a Budapest Jazz Orchestra Combo Kollmann Gábor vezetésével.

A Kaposfest idén is nagy figyelmet fordít a fiatalok képzésére, akik aktív és passzív hallgatóként nagyszámú mesterkurzuson vehetnek részt.

A közlemény szerint a szervezők célja, hogy a látogatók a koncertélményeken túl megismerjék Kaposvár kulturális örökségét, és felhívják a figyelmet a vidéki Magyarországon található kulturális értékek megóvására.

A részletes program és a fellépők névsora a kaposfest.com oldalon érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár