2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Lovas fesztivállal és sárkányeregetéssel is várja a látogatókat a Schloss Hof kastély

2024. augusztus 29. 12:20

Lassan végéhez közeledik nyár, de búslakodásra nincs okunk! A Pozsonytól és Hegyeshalomtól is mindössze 30 percre, a Morva határfolyó mellett fekvő kastély Savoyai Jenő herceg egykori vadászkastélya, később Mária Terézia vidéki rezidenciája csodálatos őszi színpalettával és változatos programokkal várja a látogatókat. A meseszép, teraszos barokk kerttel és egy hangulatos vidéki birtokkal rendelkező kastély területén a természet legváltozatosabb színpalettáját vonultatja fel, az őszi rendezvények pedig önfeledt szórakozást ígérnek.

Schloss Hof
Kép forrása: Schloss Hof

A tarka ősz színei

A Morva mezőn, egy szelíd dombon trónol Schloss Hof mesebeli kastélya, amelyet körülölel a természet. A 70 hektáros területen az ősz aranyló színeiben pompázó festői kertek kellemes kulisszái egy pihentető pikniknek, vagy egy kényelmes sétának. A barokk kert körte- és almafáin ilyenkor érik be a termés. Az állatbarátokat a kiterjedt kastélybirtok számos, itt honos háziállatfajjal örvendezteti meg. Az osztrák-magyar fehér szamár minden sarkon üdvözli a látogatót, de a négyszarvú kecskék is érdekességnek számítanak. Nem háziállat, de ugyancsak nagy népszerűségnek örvend az egész birtokon élő, védett ürgepopuláció.

Határtalan szabadság lóháton – Nagy lovas fesztivál

Augusztus 31. és szeptember 1.

Még pont az iskolakezdés előtti hétvégén, augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik meg a kicsiknek nagyoknak egyaránt izgalmas szórakozást ígérő Nagy lovas fesztivált gasztronómiai finomságokkal, helyi termelők portékáival fűszerezve.  A programkínálatban megtalálhatók a kihívásokkal teli akrobatikus és szórakoztató lovas bemutatók.  A gyerekeket pónilovaglással, kreatív kézművesfoglalkozással és más érdekes attrakciókkal várják a birtokon, és ne feledkezzünk el a hatalmas játszótérről sem.

Mennyei színház a kastély felett – Sárkányeregető ünnep

Szeptember 14-15.

Egy zsinórral a kézben rohanunk a parkban, miközben kíváncsi és izgatott tekintetünk az ég felé mered... Ilyenkor ősszel az egyik legnépszerűbb szórakozás a papírsárkányeregetés. A hagyományok szerint a kínaiak az ellenség elűzésére használták a papírsárkányt, és úgy tartották, hogy az megvédi a házukat a bántó szellemektől.  Szeptember 14-én és 15-én rendezik meg a Schloss Hofban a Sárkányeregető ünnepet, ezen a hétvégén a legkülönbözőbb, szebbnél szebb sárkányok borítják be a Schloss Hof feletti kék eget. Kezdve a már történelmi emléknek számító és egészen a legmodernebb, futurisztikus alkotásokig, papírsárkányok százai szárnyalnak majd Mária Terézia gyermekei egykori játszó- és sétáló kertjei felett. Amennyiben nincs valakinek saját sárkánya, az sem ad okot a kétségbeesésre, hiszen mindkét napon lehet saját papírsárkányt barkácsolni a helyi kreatív kézművesfoglalkozáson a kreatív műhelyben. Minden bizonnyal kulturális különlegességnek számítanak majd a különböző motívumokkal díszített, zenei aláfestéssel az égen lebegő kreációk. A különböző állatformájú papírsárkányok, valamint az ejtőernyővel a sárkányokról ugráló plüsállatok lesznek minden valószínűséggel a gyermekek kedvencei. Akinek kedve van még egy sárkányeregető versenyen is megmérettetheti magát.

Az ősz ünnepe Schloss Hofon

Szeptember 28-29.

Szeptember végén a kastély kertjei gyönyörű őszi színekben pompáznak. Az óriási gesztenyefák leveleinek színpalettája, és termése, a beérő gyümölcsök, az egynyári növények utolsó virágai és az illatos, friss levegő egyedülálló kulisszái a hagyományos Őszünnepnek. Szeptember 28-án és 29-én Schloss Hofon az ősz szépségét ünneplik. A kedvelt rendezvényen a régió termékeivel megrakott tematikus standok finom őszi finomságokat, kézműves őszi dekorációkat és sokféle, kedves tökdíszt kínálnak. A rendezvényt kellemes zenei aláfestés és néptánc teszi még hangulatosabbá.  A pónilovaglás a birtokon és a sétakocsikázás a barokk kertekben ezen a hétvégén is a legkedveltebb szórakozások egyike lehet majd.

Kísérteties ősz császári hangulatban – halloween a Hof-kastélyban

Október 19-20. és 26-31. között

A halloween ünnepe eredetileg a kelta kultúrából származik, a szó nyárvéget jelent. A kelták hite szerint október 31. éjszakáján a világ rendje felborul, az evilág és a túlvilág közötti határok megszűnnek. Megnyílnak a kapuk és a földönkívüliek, valamint a visszatérő halottak szabadon járhatnak közöttünk. A kelták féltek attól, hogy a holtak szellemei visszatérnek és beköltöznek az élőkbe, ezért álcázó maskarákat öltöttek magukra, hogy becsapják és összezavarják őket. Kísérteties szórakozás várja a Schloss Hof látogatóit is október 19-20. és 26-31. között. Mind a kastély, mind pedig kiterjedt terei, beleértve a földalatti pincerendszert és a kerteket egyaránt, „szellemes” programelemek sokaságávál várják majd a látogatókat. Barangolás a kísértetjárta labirintusban, kreatív kézművesfoglalkozások, arcfestés szellem-, vámpír- és boszorkánymotívumokkal, valamint egy tematikus színházi előadás gondoskodik a szórakoztató programról ezeken a napokon. Ne hagyja ki ezt a nagyszerű, sőt néha hátborzongatóan kísérteties őszi eseményt!

További bővebb információért: www.schlosshof.at/magyar

Helyszín: Schloss Hof kastélya, 2294 Schloßhof 1

A rendezvények időpontjai:

  • Nagy lovas-fesztivál:            augusztus       31. és szeptember 1.
  • Sárkányeregetés:                  szeptember 14. és 15.
  • Ősz ünnep:                             szeptember 28. és 29.
  • Hátborzongató ősz:             október 19 – 31.

A belépőjegyek tartalmazzak Schloss Hof és Niederweiden kastélyát is.

Felnőtt 23,- € | gyerek (6–18 év) 13,- € | családi (2 felnőtt + max. 3 gyerek) 59,- €

Éves belépő: felnőtt 49,-€ | gyerek 28,-€

TIPP: az éves belepő az év 364 napján biztosít belépést sorban állás nélkül, december 24 – én a kastély zárva tart)

Tárlatvezetés felár: felnőtt 5,-€ |gyerek 2,50€ (magyar állami ünnepeken és minden hónap első vasárnapján 12:00 és 14:30 magyar nyelven is)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Nagy lovas fesztivál (Kép forrása: Schloss Hof)Sárkányeregető ünnep (Kép forrása: Schloss Hof)Kísérteties ősz császári hangulatban – halloween a Hof-kastélyban (Kép forrása: Schloss Hof)
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár