2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Archiválták a pécsi Universitas Televízió adásait

2007. november 15. 08:00

A Pécsi Egyetemi Levéltárnak adta archívumát az Universitas Tv, amely az ország első olyan televíziója, amelyik egy felsőoktatási intézmény keretein belül kezdett működni.

A DVD-lemezekre másolt 480 műsor összesen 250 órányi videoanyagát tartalmazó archívumot Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora és Kosaras Attila, a televízió alapító-főszerkesztője adta át Lengvári István főlevéltárosnak az egyetemen rendezett ünnepség keretében.

A televízió eddig készült műsorainak archiválását az azokban szerepelt 1.500 embertől elhangzott információk tették szükségessé. Ezek ugyanis a kor dokumentumai, melyeknek szükséges biztosítani a megőrzését és a kutathatóságát - mondta Gábriel Róbert.

Kosaras Attila emlékeztetett arra, hogy az Universitas Televízió 1993-ban indult az akkori Janus Pannonius Tudományegyetemen azzal a céllal, hogy az intézmény történetének dokumentálása mellett az oktatók kutatási eredményeit is megismertessék a hallgatókkal és a szélesebb közönséggel, továbbá lehetőséget nyújtsanak a média iránt érdeklődő fiataloknak a televíziós ismeretek megszerzéséhez.

Hozzátette: az évi hatmillió forintos egyetemi támogatásból működő televízió műsorait több helyi televízió és a Hálózat Tv térítésmentesen veszi át és adja le. A tudósítások, interjúk és riportok készítése "magas színvonalon történik", köszönhetően egy pécsi nagyvállalatnak, amely hét évvel ezelőtt 25 millió forinttal támogatta technikai fejlesztéseiket.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár