2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Leonardo egyetemes értékei az interneten

2006. szeptember 5. 14:00

2006 Leonardo da Vinci éve, így nem meglepő, ha az aktuális mozisszenzáción túllépve egy nemrég indult honlap azt a célt tűzte maga elé, hogy összegyűjtse a Leonardo életével és korával kapcsolatos rendezvényeket és eseményeket.

Minden idők egyik legnagyobb gondolkodója és feltalálója nyomába ered egy új kezdeményezés, ahol a polihisztor bemutatásán kívül megkapjuk a Leonardo da Vincivel foglalkozó európai programokat is. Mindez nem véletlen: a honlap ugyanis szerves részét képezi annak az `Egyetemes Leonardo` című rendezvénysorozatnak, amely Európa öt városában és múzeumaiban 2006. márciusa és 2007. januárja között zajlik.

Universal Leonardo: Leonardo da Vinci online

honlap különlegessége és egyedisége abban az interaktív fejlécben rejlik, amelynek segítségével a felhasználók felfedezhetik Leonardo életének és műveinek titkait, illetve a művészet, tudomány és technológia egybefonódását a reneszánsz Itáliában. Ez a skála egyben elhelyezi a reneszánsz zseni munkáit a megfelelő kulturális, politikai és történelmi közegben, és felvillantja azok összefüggéseit is. A gyermeklelkű érdeklődőkre is gondoltak az oldal készítői: érdekes játékok során eleveníthetők fel Leonardo híres játékai és rejtélyei.

Az Egyetemes Leonardo az interaktív tanuláson túl több mint 100 grafikát és képet mutat be, amelyek egytől egyig zoomolhatók, és különleges részleteket is olvashatunk keletkezésük körülményeiről. A leginkább érdekessé azonban az a szekció teszi az odalt, ahol mi is könnyen Leonardo kódvadászaivá válhatunk, és megtekinthetjük a képeket különleges megvilágításban, infralámpa, röntgen, UV-fény alatt is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár